Prosjekt smart-låve

En ting jeg har lurt lenge på er å sette opp en smarthusløsning hjemme (eller smartlåve i mitt tilfelle), men har aldri gått til det skrittet å sette planen ut i livet. I det siste har jeg surfet litt på nettet for å finne ut mer, og har begynt å bygge ut mediacenterkonseptet mitt til flere rom. «Ny» hardware kom i hus i går, og soverommet har fått en egen mediacenter-terminal med touchscreen. Denne blir nok utvidet til touchscreen som styring + 40″ plasma for bilde.

En liste over oppsettet og hvordan det er tenkt å virke sammen:

 • – Dell XPS Laptop (hovedpc)
 • – Silverstone HTPC kabinett med egnet hardware (tvserver og stuepc)
 • – Fujitsu Siemens P4 1,8Ghz, 512 DDR RAM i Aopen fulltower kabinett (filserver og backup)
 • – Compac D510 (Mediapc, soverom)

I tillegg har jeg behov for minst en PC til for å få oppsettet jeg ønsker meg. Denne skal bemanne kjøkkenet og styres av en 17″ CRT touchscreen (som jeg allerede har).

Når det gjelder smarthuskonseptet er ønsket mitt å legge opp X10 system som styres av brytere der det sitter vanlige lysbrytere i dag, legge opp til dimming av lys i stua samt å la alt dette kunne styres fra alle terminal-PCene + serveren.

Her er hvordan jeg forestiller meg oppsettet vil bli:

smarthus etasjeplan

Tegnforklaring:

 • Rød/Blå – PC + touchscreen
 • Oransj – filserver
 • Gul – laptop
 • Rosa – TVserver
 • Lilla – nettverk (router + kabling)
 • Grønn – Stor skjerm (40″/42″)
 • Rødt kryss – Lampe som skal styres av X10
 • Blått kryss – X10 bryter (stort kryss = dimmer)

Det jeg mangler for å få all hw på plass er alt av X10 utstyr, klientpc til kjøkkenet og kabling av CAT6 kabel for gigabit nettverk. Deretter må all software finpusses så ting fungerer knirkefritt sammen. Prosjektlogg blir ført her på hybelen.net.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *