Digital opprydding i låven

Jeg jobber med å samle programmer jeg har behov for i låven nå. Første punkt er å få serveren til å synkronisere noen mapper. Til dette er det SyncToy 2.0 som skal få testet seg, og kan lastes ned hos Microsoft. Dermed blir musikken tilgjengelig lokalt på alle maskinene som er koblet i lokalnettet og kan hele tiden oppdateres overalt samtidig.

Hovedpoenget med dette er å endelig få ryddet opp i musikken, bli kvitt duplikater, og gjøre hele samlingen lettere å navigere. Til dette er det Duplicate Cleaner 1.2 som skal gjøre jobben. Dette programmet skal visstnok kunne finne duplikater uavhengig av filnavn, og gudene må vite at det trenger musikkmappa mi absolutt å få gjort.

Ruting av domene fra hybelen til hjemmeserveren skal også kunne nås, så en dynamisk dns server tjeneste må skaffes for at jeg skal kunne administrere og kontrollere løsningene mine fra andre steder enn ute i verden. dyndns.com kan være en måte å løse dette på via en softwareklient.

Av allerede gjennomført framgang kan det rapporteres at utorrent er satt opp med tidsstyrt nedlastningsplan for å ikke bruke unødvendig båndbredde, og med webgrensesnitt som kan nåes fra utsiden av låven (fra den store verdensveven altså, og derved også fra andre subnett hjemme som er på nettet.)

Har satt opp PC med touchscreen på kjøkkenet, og har foreløpig trådløst nett på den. PCen på soverommet er borte (den er på kjøkkenet, ja), så laptopen gjør nytten der så lenge. Ønsker en stillegående løsning der med to skjermutganger og lang VGA kabel til plasma-skjermen, så dette får bli utsatt til økonomien er på riktig vei.

Nye oppdateringer bør komme fortløpende, men bare spør og mas om jeg er lat en stund (hvis noen skulle finne på å lese dette i det hele tatt, da)…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *