Ny Laptop på vei

Etter å ha levd i god tro om at min nye laptop skulle dukke opp en gang i forrige uke har jeg endelig fått bekreftet fra trasportør at den dukker opp i løpet av morgendagen. Nå begynner det å bli noen år siden jeg planla en fresh install av Windows, så jeg måtte litt ut på nettet for å se andres erfaringer med førstegangsinstallasjon, og hvilken programvare som bør høre med.

Først av alt kan jeg vel si at det er min «gamle» Dell XPS M1710 som skal byttes ut mot en HDX18 fra HP. Denne kommer fra jobbens hjemmePC avtale, og blir betalt ned over 3 år, komplett med skattefordelene dette gir. Altså koster det meg ca 3-4000 mindre enn hva jeg må gi for den samme modellen kontant i butikken, og jeg kan allikevel spre betalingen over en lengre periode 🙂

HDX18

Her har HW.NO testet maskinen:

18″ skjerm er ikke veldig mye større enn 17″ (som jeg har fra før), men større diskplass, bedre ytelse og ikke minst: full størrelse tastatur med numpad er goder jeg setter stor pris på 🙂 Den blir levert med windows Vista, men takket være gode avtaler i firmaet får ansatte kjøpe programvare i bruk her til hjemmebruk for en pen sum som skal dekke materiell og frakt. Derfor blir det nok Windows 7 om et års tid. Frem til da blir det Vista (noe som blir en ny opplevelse for meg), og derfor har jeg gjort litt forskning på området.

Programvare research:

Her kaster jeg sammen noen linker jeg skal se nærmere på når installasjonsprosedyren står for døra. Det er nemlig ikke sikkert at all programvaren jeg har vent meg til å bruke med XP er det beste på markedet nå. Det begynner nemlig å bli noen år siden jeg gjorde mine valg om hva jeg foretrakk.

Nødvendig programvare:

  • Kontorstøtte: Microsoft Office 2007
  • Antivirus: Avast
  • Web: Mozilla Firefox
  • FTP: FileZilla
  • Filkomprimering: WinRAR
  • Tekst / scripting: Notepad 2
  • Bilde / Videobehandlig: Adobe Creative Suite
  • PDF: Adobe Reader
  • Flash / Shockwave etc…

http://jbenner.net/blog/the-essentials-what-i-install-on-a-fresh-workstation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *